Informatie Landboard-Flyboard

Mountainboards zijn van oorsprong ontwikkeld voor het down-hillen (bij een berg/heuvel naar beneden rijden). Op vlakke ondergrond is dit niet mogelijk. Flyboarden - landboarden doe je in combinatie met een vlieger, waardoor dit op vlakke ondergrond wel mogelijk is. Laat je op je board door de kracht van de vlieger voort trekken. Ook kun je sprongen maken (jumpen).

Wil je jumpen met je board, dan heb je een vlieger nodig met lift omhoog. Deze kites zijn meestal depowerbaar. Houdt rekening met het gewicht van het flyboard, hoe lichter het board, hoe hoger je gaat.
Een board om te jumpen is soms uitgevoerd met kleinere wielen.
Ga je liever niet omhoog, maar wil je je voort laten trekken, dan kun je het beste een langer board gebruiken in combinatie met een drie- of vierlijnsmatrasvlieger.

Geschiedenis:

Het mountainboarden of all-terrain-boarden is ontstaan in de jaren zeventig. Veel skateboarders wilden eigenlijk van de straat af en op ruwe oppervlakten boarden. Er werd gebruik gemaakt van verschillende experimentele boardtypes. De boards die "custom made" werden gemaakt waren vaak groter en breder dan de standaard skateboards. De vormen van deze boards hadden de vorm van een surfplank "directional" van vorm (met neus en staart). Om een combinatie met de zeilsport te maken werd er een mastvoet op de boards gemonteerd om met een surfzeil te kunnen surfen op het land. De voorloper van het kite-landboarden. Er werden in het begin nogal grote wielen gebruikt, die elk oppervlak aankonden. In de jaren 80 was er weinig verandering in de ontwikkeling van de boards en de sport. Slechts een kleine groep was met het concept bezig en beoefende de sport. Mountainboarden werd bekender vanaf het begin van de jaren 90 toen enkele merken rond dezelfde tijd boards op de markt brachten en er evenementen, demonstraties en wedstrijden werden georganiseerd. De technologie van de boards is sindsdien sterk verbeterd en er zijn vele merken verkrijgbaar. Heden ten dage is mountainboarden uitgegroeid tot een snel groeiende sport met wereldwijd tienduizenden beoefenaars.

 

 

 

Hebt u nog vragen, mail, bel of kom vrijblijvend langs.
Wij staan voor u klaar.
e-mail: verkoop@dutchflyingobjects.nl
telefoon: 058-2532076
adres: Buorren 28, 9038 TE Engelum